Росія атакує цивільні судна: 20-й випадок ушкоджень через російські удари

У ніч на 7 жовтня російські війська знову атакували український порт Південний. В результаті обстрілу постраждало цивільне судно PARESA, яке ходить під прапором Сент-Кітс і Невіс. Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку громад та територій України.

Судно, що перевозило 6 тисяч тонн української кукурудзи для експорту, було пошкоджено поблизу одного з причалів порту. На щастя, всі 15 членів екіпажу, громадяни Єгипту та Сирії, не зазнали поранень.

Це вже 20-те цивільне судно, що зазнало ушкоджень через російські атаки. Раніше Росія вдарила по судну, яке транспортувало пшеницю до Єгипту.

Віцепрем’єр-міністр України Олексій Кулеба заявив, що ці атаки є спробами зірвати роботу Українського морського продовольчого коридору та підірвати світову продовольчу безпеку.

Росія традиційно заявляє про знищення нібито військових вантажів, однак всі атаки спрямовані на цивільні об’єкти. Нещодавно подібна атака по Ізмаїльському району Одеської області пошкодила вантажівки та адмінбудівлі на кордоні з Румунією.

"Україна залишається гарантом продовольчої, а отже, і соціальної безпеки для багатьох країн світу. Завдяки гуманітарним ініціативам нашої держави, мільйони людей отримують необхідне продовольство", - йдеться у повідомленні.

Попри постійні обстріли, Український морський продовольчий коридор продовжує цілодобову роботу. За понад рік вдалося експортувати вже понад 70 млн тонн вантажів, а це понад 2500 суден, які вийшли з українських портів до країн Африки, Азії та Європи.

Нагадаємо, у ніч на 7 жовтня російські війська здійснили масштабний повітряний удар по Україні, використовуючи балістичну ракету "Іскандер-М", керовану авіаційну ракету Х-59, невстановлену ракету з Курської та Бєлгородської областей, а також ударні безпілотні літальні апарати (БпЛА).

У результаті протиповітряного бою було підтверджено збиття двох аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал" над Київщиною та 32 ворожих ударних безпілотників у Миколаївській, Київській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській та Харківській областях.

Ми також писали, як сьогодні, 7 жовтня, російські терористи атакували Київ та Запоріжжя.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости