Байден зробив заяву про війну в Україні: що він сказав?

Президент США Джо Байден попередив, що Україна та її партнери зіштовхнуться з тяжкою зимою. Він закликав союзників продовжувати підтримувати Україну. Про це йдеться у заяві Байдена, зробленій у Берліні, повідомляє РБК-Україна.

Американський президент зробив відповідну заяву у п’ятницю, 18 жовтня, під час свого прощального візиту до Німеччини.

Він підкреслив, що союзники по НАТО мають "продовжувати надавати нашу підтримку... до того часу, поки Україна не досягне справедливого та стійкого миру".

Також Байден засудив російського диктатора Володимира Путіна за "жорстокий напад на Україну". За словами президента США, НАТО залишається сильним і більш об'єднаним, ніж будь-коли.

"Нас чекає дуже важка зима. Ми не можемо опускати руки", - додав Байден.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді, презентувавши п’ятиступеневий «План перемоги» з трьома секретними доповненнями. План покликаний забезпечити остаточну поразку Росії та повернення миру в Україну.

Раніше керівник Офісу Президента Андрій Єрмак зазначив, що План перемоги України містить чітке бачення кроків, які необхідно вжити для забезпечення справедливого та тривалого миру. План перемоги складається з військової та дипломатичної частин.

Володимир Зеленський підкреслив, що план перемоги розрахований на швидкі рішення партнерів у жовтні – грудні.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости