Зеленський
13:44

Президент України Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді, презентувавши п’ятиступеневий «План перемоги» з трьома секретними доповненнями. План покликаний забезпечити остаточну поразку Росії та повернення миру в Україну.

Основні пункти плану

  1. Членство України в НАТО: Зеленський закликав до негайного запрошення України до Альянсу.
  2. Оборона: Збільшення власного виробництва оборонної техніки та розширення військової допомоги від західних партнерів.
  3. Стратегічне стримування: Розміщення неядерних засобів захисту від російської агресії на українській території.
  4. Економічний тиск: Обмеження цін на нафту та посилення санкцій проти росії через експортні обмеження.
  5. Майбутня армія України: Після війни Україна матиме одну з найбільш досвідчених армій у Європі, яка стане гарантом безпеки на континенті.

Прогнози закінчення війни

Зеленський зазначив, що за підтримки партнерів війну можна завершити до кінця наступного року. Однак, якщо не буде рішучих дій, то Росія зможе значно посилитися вже у 2025 році. Українські військові після війни зможуть використовувати свій досвід для зміцнення оборони НАТО.

Росія втратила шанс на мир

Президент підкреслив, що Путін не прагне справедливого миру, а лише продовжує війну. Його підтримують КНДР, Іран та Китай, що ставлять свої інтереси вище за збереження миру у світі.

Повернення війни на російську територію

Зеленський наголосив, що одним із завдань є перенесення війни на російську територію, аби росіяни відчули на собі наслідки військових дій. Це може стати початком падіння путінського режиму та його війни.

Міжнародна коаліція та перспективи

Президент закликав партнерів підтримати Україну, наголошуючи, що допомога Україні — це водночас допомога самим собі. План перемоги не залежить від Росії, а від сили коаліції та рішучості дій.

«План перемоги» Зеленського передбачає не лише військову, а й економічну та політичну стратегію. Його реалізація можлива за підтримки міжнародних партнерів, і цей план спрямований на те, щоб Росія назавжди втратила можливість контролювати Україну.

Нагадаємо, раніше керівник Офісу Президента Андрій Єрмак зазначив, що План перемоги України містить чітке бачення кроків, які необхідно вжити для забезпечення справедливого та тривалого миру. План перемоги складається з військової та дипломатичної частин.

Володимир Зеленський підкреслив, що план перемоги розрахований на швидкі рішення партнерів у жовтні – грудні.