Шлях України до НАТО: міністри оборони G7 підтвердили підтримку

Міністри оборони країн G7 заявили про підтримку незворотного курсу України на повну євроатлантичну інтеграцію, включно з членством в НАТО. Про це йдеться у спільній заяві, опублікованій за результатами зустрічі в Неаполі, повідомляє «Європейська правда».

У заяві міністри підкреслили, що планують продовжувати надавати Україні допомогу, зокрема військову, як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. «Ми підтримуємо Україну на її незворотному шляху до повної євроатлантичної інтеграції, включно з членством у НАТО», — йдеться в документі.

Крім того, міністри наголосили на важливості підтримки навчальних та тренувальних потреб українських сил оборони. Вони відзначили зусилля НАТО та ЄС в рамках Програми НАТО з надання допомоги та навчання в галузі безпеки для України, а також Місії ЄС з військової допомоги.

Міністри вважають пріоритетним завданням створення української армії, яка буде взаємосумісна з країнами-членами НАТО та зможе захистити Україну та стримувати майбутні атаки.

«Нашою кінцевою метою залишається досягнення всеосяжного, справедливого і тривалого миру відповідно до міжнародного права, викладеного в Статуті ООН та його принципах, що забезпечує повагу до суверенітету і територіальної цілісності України», — підкреслюється у заяві.

Нагадаємо, Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді, презентувавши п’ятиступеневий «План перемоги» з трьома секретними доповненнями. План покликаний забезпечити остаточну поразку Росії та повернення миру в Україну.

Володимир Зеленський підкреслив, що план перемоги розрахований на швидкі рішення партнерів у жовтні – грудні.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости