28.11.2007 18:50
Створити коаліцію здорового глузду на основі індивідуального членства народних депутатів у Верховній Раді України закликав народних обранців Міністр праці та соціальної політики Михайло Папієв 28 листопада, під час прес-конференції.

„Сьогодні в державі існує політична криза, і позачергові вибори до парламенту, на які так усі сподівалися, не вирішили головної проблеми – щодо її подолання. Ті процеси, що нині відбуваються з формуванням коаліції – демократичної чи широкої, спричиняють не лише у політиків, а й у пересічних громадян подив, - сказав Папієв. - Буквально вчора до нашого міністерства надійшов лист від інваліда з цікавою ідеєю - створити коаліцію здорового глузду. До неї повинні входити саме ті депутати, які підтримують три основних для України принципи: унітарність України, розбудова громадянського суспільства і європейські цінності”.

Міністр заявив, що він повністю підтримує ідею людини з особливими потребами. Тим більше, що у квітні 2006 року демократичні фракції у своїй угоді записали, що до складу коаліції можуть входити члени фракцій, а також окремі народні депутати. Тоді представники помаранчевого табору не мали нічого проти індивідуального членства в коаліції. Щоправда нині вони змінили чомусь свої погляди. На думку Михайла Папієва, коаліція здорового глузду, справді, сприяла б утвердженню суспільного діалогу в державі, бо об’єднала б політиків навколо ідей, а не за політичними уподобаннями, які на сьогодні мають чітко окреслені регіональні уподобання.

Крім того, як повідомляє пресс-служба Міністерства, Михайло Папієв переконаний, що формування коаліції на основі індивідуального членства дозволить не допустити сповзання до парламентської кризи і вийти із зачарованого кола, коли розглядається лише три варіанти коаліції – „демократична”, „широка” чи взагалі відсутність коаліції.