Журналіст розтлумачив, яку вигоду має Порошенко з блокади Донбасу
15.03.2017 16:50

Після того, як було розпочато торгівельну блокаду з окупантами ОРДЛО українськими активістами, через деякий час до цієї справи приєдналася і державна влада. Але мета протестувальників та офіційного Києва дещо відрізняється. Про це розповів кореспондент Сергій Руденко, передає replyua.net.

Як відомо, на засіданні у середу, 15-го березня, Рада національної безпеки та оборони України прийняла рішення про запровадження тимчасового обмеження на транспортне сполучення з окупованими територіями Донбасу, які забороняють будь-який перетин вантажів. Дозвіл на перетин лінії зіткнення мають лише гуманітарні вантажі та автомобілі приватної власності.

За словами журналіста, за два місяці блокади активістам вдалося довести українцям, що для олігархів війни не існує. Точніше кажучи, вона їм не заважає вести справи як на підконтрольній Україні території, так і в окупованому Донбасі.

«Тепер до активістів приєдналася і влада. У перших на меті – розірвати будь-які торговельні зв’язки з ОРДЛО. Українська влада в той самий час хоче повернути під свій контроль віджаті терористами «ЛНР» та «ДНР» українські підприємства, які знаходяться на окупованих територіях», - каже він.