У Україні запрацював завод із виробництва автозапчастин для електромобілів
02.11.2018 13:10

У Хмельницькому почав працювати завод з виробництва автозапчастин для електромобілів. Підприємство відкрила німецько-японська компанія «SEBN» у приміщенні колишнього механічного заводу у мікрорайоні Гречани. Наразі тут працюють понад 130 людей. До кінця року кількість робочих місць планують збільшити вдвічі. Далі детальніше розповість про це «Хмельницький».

Високовольтні кабельні модулі для електрокарів почали виробляти у Хмельницькому. Нове підприємство знаходиться у приміщенні колишнього механічного заводу, у мікрорайоні Гречани. Його відкрила німецько-японська компанія «SEBN». Сьогодні, 1 листопада, запрацювала перша лінія заводу. Перший цех має площу 700 квадратних метрів.

Про роботу підприємства написав на своїй сторінці у соцмережі міський голова Олександр Симчишин.

«Так народжується реальне виробництво! Ще у липні презентували початок роботи потужного іноземного інвестора SEBN у Хмельницькому», - поділився мер.

Міський голова додав, що на виробничому підприємстві у дві зміни працює понад 130 людей. Переважну більшість працівників становить молодь. За словами Олександра Симчишина, підприємство суттєво наповнює міський бюджет, демонструє високі стандарти для працівників, навчає персонал, платить пристойну заробітну плату, забезпечує підвезення працівників ранкової зміни, харчує працівників за символічну плату, має серйозні мотиваційні виплати.

Також з допису міського голови стало відомо, що підприємство вже готує до кінця місяця запуск другого виробничого цеху і ремонтує третій.

«SEBN» у Хмельницькому вже виробляє проводку та кабельну продукцію для автомобілів концерну «Volkswagen». Зокрема, для електромобілів і гібридів. Протягом доби на підприємстві виготовляють близько 500 кабельних модулів для електрокарів.