Чайка про звільнення Аласанії: Хотілося б побачити всі документи, а не тільки «фейсбукові»
04.02.2019 12:30

Голосування щодо звільнення Зураба Аласанії було спонтанним і викликає багато питань. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український журналіст, ведучий політичного ток-шоу «5 копійок» Роман Чайка.

Коментуючи звільнення Зураба Аласанії з посади голови правління «Суспільного», наш співрозмовник зазначає наступне: «По-перше, ситуація була дивовижною в підході до вирішення справи: проголосували створення «Суспільного», а фінансування, наскільки я розумію, дають на 50%. По-друге, не варто забувати про опір системи, тобто це ж велика армія людей, бо обласне телебачення завжди було чорною дірою в пекло. Уявить собі начальника, якій прийшов, і треба так чи інакше всіх цих людей виганяти, тому що все було взаємопов'язане - як совкова якість роботи, так і стиль цієї роботи тих людей. А пізніше вони з цим звиклися, а тепер старших людей треба чи на пенсію, чи в утиль, і це друга велика проблема».

На думку експерта, голосування було спонтанним і викликає багато питань.

«Хотілося б формально побачити всі документи, тому що поки що є виключно фейсбукові. Але все одно я вважаю, що було зроблено по-дурному. Там простежуються персональні причини, до того ж далеко не закінчена ні реформа, ні підготовчий етап. Тобто це ще не той «Суспільний», якій хотілось би побачити», - додає Чайка.