Експерт: Існує Рух опору капітуляції, і владі є про що поговорити з його активістами
08.10.2019 11:19

Обговорення нового закону про особливий статус Донбасу не повинно перетворитися на імітацію діалогу між активістами і владою. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політичний експерт, директор Школи відповідальної політики Андрій Юсов.

Коментуючи заяву спікера парламенту Дмитра Разумкова про те, що новий закон про особливий статус Донбасу буде писатися з урахуванням думки громадськості, наш співрозмовник зазначає наступне: «У даному випадку потрібна співпраця з людьми з активною громадською позицією. В першу чергу, організаційно це мають бути не окремі люди, з якими хоче працювати влада. Зараз утворився цілком конкретний центр - це Рух опору капітуляції, який має координаційний центр у Києві і представництва в регіонах. І саме з цією мережею необхідно вести діалог. А якщо це будуть просто люди, яким симпатизує влада, то ніякого діалогу не буде, це буде імітація діалогу».

На думку експерта, в рамках такої взаємодії обговорювати треба не лише закон про особливий статус Донбасу, а й інші важливі для України питання.

«Треба говорити про поведінку України, зокрема про розведення військ, про місцеві вибори і комплекс рішень, які збирається втілювати в життя українська влада. Якщо цього не буде, то напруга у суспільстві залишиться», - каже аналітик.

За словами Юсова, проблема полягає у загальній готовності Зеленського і його команди до діалогу з Путіним і бойовиками напряму.

«Вже зрозуміло, що у такому форматі це неминуче приведе саме до прямого діалогу між терористичними організаціями «ДНР»/«ЛНР» і Офісом президента. І проти такої здачі інтересів і виступає активна громадськість», - додає співрозмовник видання.