Чому насправді Трамп назвав Зеленського «президентом Росії»
29.10.2019 10:44

Східна Європа і Азія залишаються для Трампа якоюсь невідомою територією. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів керівник Громадської організації «Українська рада з міжнародних відносин» Сергій Даниленко.

На думку нашого співрозмовника, обмовка Дональда Трампа про «російське президентство» Володимира Зеленського не заслуговує на увагу суспільства і є абсолютно випадковою.

«Обмовилася людина. І цей випадок насправді ще раз підтверджує те, що Східна Європа і Азія для Трампа, схоже, залишаються якоюсь невідомою територією», - зазначає аналітик.

Також, за словами експерта, цей випадок може свідчити про те, що Трамп тримає російсько-український конфлікт у полі зору.

«Схоже, Трамп хотів би вирішити ситуацію на кордоні Росії і України, і вона йому досить заважає. Але я не надавав би такого великого значення цій обмовці і не розглядав би її як щось категорично негативне для України», - каже Даниленко.

В той же час, політолог звертає увагу на те, що у зовнішній політиці та у дипломатії не буває «неважливих деталей».

«Все, що відбувається в дипломатичному протоколі, носить сьогодні важливий символічний характер. І питання непрофесіоналізму є гострим як для США, так і для України», - резюмував експерт.