Комітет з регламенту розглянув постанову футбольної ТСК: нардепи кажуть – комісія замовна
05.06.2020 12:23

Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України під час засідання, 3 червня, розглянув низку питань порядку денного, з посиланням на сайт парламенту повідомляє Інформатор.

Зокрема, було розглянуто проект постанови № 3484 про звіт ТСК ВР щодо будівництва футбольних міні-полів в рамках реалізації бюджетної програми “Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України” у 2017-2018 роках”.

Раніше повідомлялося про прагнення окремих членів ТСК продовжити роботу вказаної комісії ще на 6 міс. Однак, 19 травня голосування за таку ініціативу так і не відбулося — питання зняли з розгляду.

У спробах, зокрема, представників ОПЗЖ, пролобіювати продовження повноважень комісії нардепи зі “Слуги народу”, “Батьківщини”, “ЄС”, депгруп “Довіра” і “За майбутнє” та ін. вбачають політичні мотиви та “виконання замовлення” в інтересах окремих політиків.

“Ця ТСК – це політичне замовлення, це зведення рахунків певних людей, які сьогодні отримали владу і які мають свої інтереси стосовно УАФ. І вони використовують цю ТСК як таку, яка буде тиснути на УАФ. При чому всім зрозуміло, що ФФУ як громадська організація не отримувала жодної копійки з бюджету, а це означає що підстав для продовження роботи комісії, як органу парламентського контролю, немає”, – сказав депутат Івченко Вадим.

За його словами, очевидно, що продовжувати роботу такої комісії немає сенсу.

“І вже треба врешті решт закінчити цей політичний тиск на Українську асоціацію футболу”, – резюмував він.

Схожої думки й представники футбольної спільноти. Її у своєму відкритому зверненні до парламентарів та влади напередодні виклали володарі “Золотого м’яча” Андрій Шевченко, Ігор Бєланов і Олег Блохін.

“Протягом шести місяців роботи ТСК склалося враження, що метою роботи комісії було не встановлення істини, а створення нового інструменту для маніпуляцій… Про це свідчать і останні заяви окремих народних депутатів, які ставлять політичні інтереси вище за інтереси українського футболу. Є серйозні побоювання, що для деяких важливіше саме існування такої комісії, як технології для нових маніпуляцій, а не об’єктивні результати її роботи. Тому просимо вас ні в якому разі не допустити політизації роботи ТСК і виключити політику як таку, з цього питання при розгляді пропозиції про продовження роботи комісії”, — йдеться у зверненні зірок українського футболу.

"Зауважимо, що рішення про завершення роботи ТСК мають розглянути на пленарному тижні з 16 по 19 червня. А змовником її створення називають Григорія Суркіса, який у такий спосіб прагне дискредитувати УАФ, щоб повернути собі втрачені посаду і вплив" - резюмує Інформатор.