Стихії природи візьмуть у полон кожного: готується виставка
06.07.2020 09:00

До Свята Івана Купала, художниця Вероніка Чекалюк створила арт-проект на тему стихій природи. Вероніка протягом весни працювала у студії над своїм диптихом «Конвалії».

«Життя – це абстракція. Істинне щастя в гармонії з навколишнім світом, в любові, у відсутності суєти і в прагненні до своєї мрії. Кожна мить — безцінний дар, посланий нам Всесвітом. У моїх картинах зображено прояви природи: небо, вітер, вода і квіти… Дитинство моє проходило у бабусиному саду, квітів було багато і усі вони розквітали у різний час, так наш сад міняв своє вбрання і аромат. Квіти завжди були для мене джерелом емоцій та натхнення. Трава, квіти після дощу схожі на коштовні прикраси, але живі й рухливі, їх хочеться називати божественно прекрасними і відтворювати на полотні, фантазувати», — починає розмову Вероніка Чекалюк і показує свої роботи «Конвалії».

Про плани говорить охоче:

«Душі мають очі, дивись крізь віки - обійми свою Україну молитвою за світле життя», - Вероніка Чекалюк ділиться враженнями: «Планую серію робіт присвячених історії нашої держави, бачу її світлі сторінки, хочу, щоб люди більше знали про здобутки України про наші сильні сторони й прекрасні історичні моменти... все це у планах, сподіваюся, що до зими 2020 року зможу презентувати мистецькій спільноті свою виставку живопису та інсталяцій: «Кохана Україна». Мої картини - це мої хвилювання і радість, мої думки. Я пишу відчуттями...»

теплі слова надихають на подальшу творчість, я вдячна за те що маю прихильників моєї творчості.

Автор, журналіст Діана Дафина (фото з архіву В.Чекалюк)