Парамілітарна організація «Центурії» може стати політсилою
06.08.2020 12:30

Полоітолог Володимир Цибулько вважає, що якщо нова націоналістична організація «Центурії» переборе вуличну злочинність, то отримає підтримку громадян.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи новостворену організацію «Центурії», в якій об'єдналися деякі представники «Правого сектору», «Нацкорпусу», «Свободи» та різних батальйонів, Цибулько наголосив, що якщо це робиться для отримання влади, то варто очікувати збурення суспільства.

«Якщо вони планують політичну місію реалізувати, то треба в такому парамілітарному форматі поборотися з вуличною злочинністю, з поширенням народників і т.п. Якщо вони цим займуться, то вони отримують повагу громадян. А якщо це буде лише боротьба за владу в такому парамілітарному форматі, то це лише буде подразник у суспільстві», - пояснив він.

Полоітолог також не виключив того, що на основі організації буде створено і політичну силу.

«Ми же бачимо, що створюється парамілітарне об'єднання, а потім створюється ще і політична сила з такою назвою. Тут треба спостерігати. Поки що робити висновки з моменту заснування не можна. Якщо вони раптом після створення парамілітарного об'єднання створять ще й однойменну партію, от тоді буде цікавіше. Тоді вже буде зрозуміло», - резюмував він.