стрес під час війни
01.05.2023 11:16

Проведене волонтерською спільнотою, психологічне дослідження «Тест емоціонального почуття», за для розробки програм з соціальної реабілітації, виявило значні зміни в психологічному стані людей через війну.

За результатами опитування, переважна більшість українців відчуває емоційну напругу – 47 з 48 опитаних, і тільки 1 особа відповіла негативно на це питання. Це може бути пов’язано зі стресом та тривогою, що виникають в умовах війни.

Однак, доброю новиною є те, що 60 з 70 опитаних відчувають себе в безпеці, що може свідчити про певний рівень стабільності та довіри до влади та суспільства.

Але на жаль, 49 з 60 опитаних відповіли, що відчувають гнів або роздратування. Це може бути пов’язано зі збільшеним рівнем несправедливості, що відбувається в умовах воєнного стану.

Опитування проводилось в період з 7 по 19 квітня 2023 року, методом Інтернет опитування в якому прийняло участь 178 респондентів проживаючих на території Украйни. Запропоновані запитання: Чи відчуваєте ви емоційну напругу (48 опитаних – 47 так, 1 ні); Чи почуваєтесь ви в безпеці (70 опитаних – 60 так, 10 ні); Чи відчуваєте ви гнів або роздратування (60 опитаних – 49 так, 11 ні).

Отже, дослідження підтверджує необхідність уваги до психологічного здоров’я громадян та необхідності розвитку соціальних програм підтримки населення.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.