шахед
09.05.2023 10:20

Відомий український журналіст-розслідувач, головний редактор інформагентства «Актуальна правда» вважає, що російські дрони нібито навмисно не знищуються на підступах до Києва. На думку Медяника, таким чином влада піариться на їх знищенні. Про це він заявив на свої сторінці у Facebook.

«Хтось може пояснити, навіщо сьогодні вночі збивали російські дрони саме над Києвом, а не у полях??? Це спеціально роблять, щоб піарити Зеленського, який він красавчик, типу боронить країну?», - зазначив журналіст.

Сергій Медяник також закликав вибачитись керівництво країни та ЗСУ, яке він вважає винним в інциденті, що стався 4 травня, коли над Києвом збили український безпілотник Bayraktar TB2, який втратив управління.

«Де вибачення Зеленського, Залужного та Рєзнікова за запуск дрону по центру Києва та зруйновані будівлі?

2. Коли будуть звільнені усі причетні особи до запуск дрону по центру Києва та підриву будівель?

3. Скільки потрібно часу, щоб посадити до в'язниці усіх винних, які запустили дрон по центру Києва та знищили будівлі?», - зауважив журналіст-розслідувач.

Крім того, Медяник вважає, що ППО та Повітряні сили допустилися помилок, в результаті яких було зруйновано будинок у Дніпрі, крім того, нанесено удар по території Польщі.

Розслідувач також висунув версію, що нещодавній візит Володимира Зеленського до Нідерландів нібито був пов’язаний із прагненням уникнення масованих російських ракетник ударів, про небезпеку яких попередило посольства США в Україні.

«Зеленський злякався інформації від посольства США, що в найближчі дні очікуються масовані обстріли України, тому Зеля вирішив втікти подалі», - стверджує Сергій Медяник.

пост Медяника в фб

Нагадаємо, що журналіст є давнім та послідовним опонентом президента Володимира Зеленського та голови ОП Андрія Єрмака, і відкрито виступає проти війни і за заключення миру, пояснюючи свою позицію великим втратами серед українських військових.

«По телемарафону таке не показують, які втрати несуть воїни ЗСУ, досить війни, нам потрібен мир!», - зокрема, написав Сергій Медяник на свої сторінці 22 грудня 2022 року, опублікувавши відео із розбитою росіянами українською військовою технікою.

пост Медяника в фб

Як повідомлялось раніше, сьогодні вночі 9 травня росіяни завдали чергового удару по Україні. За даними Генерального штабу були відбиті всі 100% атак на Київ.