Окупанти
08.12.2023 21:38

Росія розпочала перегрупування своїх військових сил, що може свідчити про можливі більш інтенсивні наступи окупантів в Україні найближчим часом. Про це повідомив командувач Центру військової розвідки Естонії Антс Ківісельг, повідомляє ERR.

Він підкреслив, що ситуація в Україні загострюється. Загальна інтенсивність боїв знову зросла порівняно з попереднім тижнем приблизно на чверть. Росія намагається повернути ініціативу на всіх лініях фронту, але, незважаючи на це, серйозних змін на лінії фронту не відбулося.

Він також повідомив, що основний акцент російського наступу спрямований на район Авдіївки, де тривають найбільш інтенсивні бої. Зазначено, що Росія змінила тактику і перейшла від прямих атак піхоти до ударів на великі відстані, що ускладнює перегрупування українських частин та покращення оборонних позицій.

Крім того, Ківісельг висловив припущення, що РФ може готуватися до нових наступів. Він зауважив, що російські сили втратили приблизно 10 тисяч осіб (поранені та загиблі) протягом тижня в жорстоких боях. Однак оборона України залишається стійкою, утримуючи плацдарми на річці Дніпро в різних населених пунктах.

Нагадаємо, у Генштабі ЗСУ заявили, что на фронті обстановка залишається складною.

Раніше повідомлялося, що Кремль впроваджує політику колонізації – зміни демографічного складу населення тимчасово окупованих територій України. Тим часом у Росії Рада Федерації призначила президентські вибори на 17 березня 2024 року. Фонд боротьби з корупцією опозиційного політика Олексія Навального після цього оголосив про запуск кампанії "Росія без Путіна".