Залужний
16.12.2023 10:12

Багато броньованої техніки, яку Україні обіцяли надати партнери, ще не була використана. Частина техніки взагалі не доїхала до України. Німецький експерт з безпеки та політичний радник Ніко Ланге вважає, що Україна робить ставку на виснаження та планує новий контрнаступ. Країна, ймовірно, збирає ресурси для нових операцій у 2024 році, повідомляє німецьке видання Welt.

"Вони хочуть уповільнити російські війська і дати їм стікати кров’ю", - вважає Ніко Ланге.

Видання заявляє, що Україна має великі плани. Про це свідчить і список озброєння, який українське керівництво передало США. Раніше перелік публікували журналісти Reuters, там були гелікоптери Black Hawk і Apache, а також винищувачі F-16 та F-18, ракетні комплекси великої дальності, танки Abrams, численні безпілотники та боєприпаси.

На думку Ніко Ланге, Україна намагається перейти до мобільної війни, яка так і не реалізувалася під час літнього контрнаступу.

Welt додав, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний погодився на літній контрнаступ лише з політичних міркувань. За даними видання, він не бачив шансів на успіх без достатньої кількості авіаційної підтримки. Тому наступ з використанням техніки він замінив на штурми малими піхотними групами.

Журналісти вважають, що без механізованої підтримки швидкий прорив був неможливий.

"Україна, ймовірно, збирає ресурси для нового контрнаступу наступного року", - заявив експерт Ланге.

Німецьке видання додає, що один з напрямків наступу міг стати плацдарм у Херсонській області.

Зараз ЗСУ виснажують російські війська вздовж всієї лінії фронту.

Російський диктатор Володимир Путін не збирається припиняти війну і не налаштований ні на які мирні перемовини.