Макрон і Путін
16.12.2023 11:55

Під час прямої лінії 14 грудня російський диктатор Володимир Путін заявив, що готовий до контактів з Президентом Франції Еммануелем Макроном, але відносини з Францією були припинені за ініціативою її президента. "Не ми ж припинили, не я ж припинив. Це він припинив. Якщо є інтерес - будь ласка, ми готові", - сказав Путін.

У відповідь на це, Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що готовий говорити з Путіним про припинення війни в Україні, пише "Медуза".

Глава французької держави повідомив, що відповість на дзвінок Володимира Путіна, якщо у президента Росії будуть "серйозні пропозиції" щодо встановлення миру в Україні.

"Я не міняв свій номер [телефона]", - заявив французький лідер.

Саме так він прокоментував слова Путіна про те, що Макрон перестав з ним спілкуватися. Президент Франції відзначив, що не він розпочав війну, "порушуючи договори", і не Франція "вчиняла воєнні злочини в Україні, що робить практично неможливим діалог".

Нагадаємо, що Еммануель Макрон - один із головних світових лідерів, які намагалися вести переговори з Володимиром Путіним перед війною в Україні та після її початку.

Раніше повідомлялося, що російський диктатор Володимир Путін не збирається припиняти війну і не налаштований ні на які мирні перемовини.

Крім того, глава Міноборони Німеччини Боріс Пісторіус вважає, що Європі слід готуватися до нових військових загроз.