Жерар Депардьє
16.12.2023 14:32

Актора Жерара Депардьє можуть позбавити найвищої нагороди Франції - ордена Почесного легіону - за сексизм. Про це повідомляє DW .

Міністр культури Франції Ріма Абдул Малак назвала "абсолютно шокуючими" і позорючими для Франції коментарі Депардьє про жінок, що потрапили на відео під час поїздки в КНДР у 2018 році: слова актора увійшли в документальний фільм "Додаткове розслідування", який недавно показали по французькому телебаченню.

Рада організації ініціює дисциплінарну процедуру та ухвалить рішення про припинення або повну ануляцію членства актора.

У своєму виступі Депардьє непристойно пошуткував на адресу жінок, зокрема про маленьку дівчинку на коні.

Окрім цього, кілька днів тому акторка Елен Даррас виступила із обвинуваченнями у домаганнях з боку Депардьє у 2007 році. Інші судова справа, яка триває впродовж кількох років, пов’язана із акторкою Шарлотою Арну, яка обвинувачує актора у зґвалтуванні. Ще 12 жінок публічно звинуватили Депардьє у сексуальному насиллі, але не заявили про це у поліцію.

Орден Почесного легіону – найвища нагорода Франції, заснована Наполеоном Бонапартом у 1802 році. Депардьє був нагороджений орденом у 1996 році за президентства Жака Ширака. Виключення із списку членів організації відбувається у разі скоєння нагородженим дій, які суперечать гідності або шкодять Франції.

Раніше повідомлялося, що актор Меттью Перрі помер від "впливу кетаміну".