Ельфи
16.12.2023 21:02

У Росії інтерес до вивчення ельфійської мови є «серйозною загрозою». Про це заявив член Ради при Президенті РФ з міжнаціональних відносин Андрій Худолєєв на форумі «Багатонаціональна молодь Зауралля» в Кургані, повідомляє URA.RU.

За словами Худолєєва, під час останнього перепису населення в Росії було зафіксовано офіційне «ельфійське плем'я» з чисельністю трохи більше 12 тисяч осіб. Худолєєв підкреслив, що відповідно до Конституції РФ національність визначається тим, як людина сама себе називає.

«Я б цю тему не піднімав, але в кожному місті знаходжу вчителів, які кажуть, що у них є діти, які вивчають ельфійську мову. Я з того часу в іграшки не граю, вважаю це серйозною загрозою», — заявив Худолєєв.

Він також відзначив, що в «Яндекс перекладачі» є переклад з ельфійської, але немає багатьох реальних мов Росії.

Ельфійську мову було створено філологом і письменником Дж. Р. Р. Толкіном, автором циклу романів «Володар перснів». Вона стала популярною серед шанувальників фентезі-епопеї, включаючи молодь в Росії.

Раніше повідомлялося, що російський диктатор Володимир Путін не збирається припиняти війну і не налаштований ні на які мирні перемовини.

Крім того, глава Міноборони Німеччини Боріс Пісторіус вважає, що Європі слід готуватися до нових військових загроз.