Вибухи
30.12.2023 08:41

Увечері 29 грудня в Бєлгороді та області Російської Федерації сталися вибухи. Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков та місцеві пабліки, повідомили про загиблого та поранених, а також про роботу ППО.

Представники влади повідомили, що система протиповітряної оборони взяла на себе захист, збивши кілька повітряних цілей, які наближалися до міста. Гладков зазначив, що оперативні служби досліджують наслідки подій, і за попередніми даними, є один загиблий, чотири людини поранені, в тому числі 10-річна дитина. У місті Бєлгород виявлено пошкодження системи водопостачання. В десяти приватних житлових будинках зафіксовані різноманітні руйнування: розбите вікно, один з будинків частково зруйнований.

Засоби масової інформації та місцеві канали пишуть про падіння уламків на автотранспорт та будівлі в різних частинах Бєлгорода, та припускають, що може бути наслідком обстрілу з реактивних систем залпового вогню.

авто

Місцеві мешканці зафіксували 24 вибухи у небі.

Згодом Міністерство оборони Росії повідомило, що засоби протиповітряної оборони знищили 13 реактивних снарядів РСЗВ.

Влада Росії звинувачує Україну за цей обстріл.

Нагадаємо, російські окупанти 29 грудня, завдали найбільшого масованого удару по Україні з початку війни, зафіксувавши понад 150 цілей у повітряному просторі країни. Українським силам протиповітряної оборони вдалося знищити 114 цілей, включаючи ударні безпілотники та крилаті ракети. В результаті ворожого нападу - багато жертв та поранених серед мирного населеня.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден відреагував на масований ракетний удар Росії по Україні. Крім того, Франція рішуче засуджує масовані удари.

Україна та інші 30 держав звернулися із запитом на негайне зібрання Ради Безпеки ООН. Основною темою обговорення має стати масштабний удар з боку Росії.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував атаку. У черговому своєму зверненні до українців він зазначив, що потрібно працювати над тим, щоб повернути війну назад - до цих покидьків, додому, в Росію.