Німеччина
30.12.2023 08:51

Міністерство закордонних справ Німеччини висловило свою реакцію на наймасованішу атаку Росії проти України 29 грудня. У своєму офіційному заявленні відомство заявило про тверду підтримку нашої держави у зусиллях протистояти агресору, підкреслюючи готовність надавати необхідну допомогу. Про це повідомляє МЗС Німеччини в соцмережі Х.

01

У відомстві зазначити, що незадовго до кінця року Росія знову поширює терор по всій Україні, випустивши понад 100 ракет і безпілотників, які знищили, серед іншого, пологовий будинок і на смерть вирвали людей з повсякденного життя.

"Навіть у 2024 році ми ні на дюйм не відійдемо від українського боку", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, російські окупанти 29 грудня, завдали найбільшого масованого удару по Україні з початку війни, зафіксувавши понад 150 цілей у повітряному просторі країни. Українським силам протиповітряної оборони вдалося знищити 114 цілей, включаючи ударні безпілотники та крилаті ракети. В результаті ворожого нападу - багато жертв та поранених серед мирного населеня.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден відреагував на масований ракетний удар Росії по Україні. Крім того, Франція рішуче засуджує масовані удари.

Україна та інші 30 держав звернулися із запитом на негайне зібрання Ради Безпеки ООН. Основною темою обговорення має стати масштабний удар з боку Росії.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував атаку. У черговому своєму зверненні до українців він зазначив, що потрібно працювати над тим, щоб повернути війну назад - до цих покидьків, додому, в Росію.