Вибух
30.12.2023 14:12

У Києві рятувальники знайшли тіла ще трьох осіб, які стали жертвами вчорашньої атаки російських терористів. Кількість загиблих зросла до 16 осіб, повідомляє Київська міська військова адміністрація.

Протягом останніх кількох годин рятувальники знайшли тіла ще трьох людей під завалами.

На момент 12:40 відомо про загибель 16 українців. Пошуково-рятувальна операція триває, і, за словами міського голови Києва Віталія Кличка, буде продовжуватися й завтра.

Також повідомляється, що 1 січня в Києві буде оголошено днем жалоби.

Крім того, у Запоріжжі сьогодні оголосили траур: кількість жертв внаслідок вчорашньої атаки зросла.

Нагадаємо, що 29 грудня, російська армія здійснила наймасованіший ракетний удар по Україні. У результаті обстрілів постраждали Київ, Львів, Харків, Запоріжжя, Дніпро, Одеса.

За словами речника Повітряних сил ЗС України Юрія Ігната, окупанти використали майже всі типи ракет, які в них є в наявності. Росія з вечора 28 грудня масовано атакувала Україну дронами-камікадзе, а з ночі проти 29 грудня — ракетами.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден відреагував на масований ракетний удар Росії по Україні. Крім того, Франція рішуче засуджує масовані удари.

Україна та інші 30 держав звернулися із запитом на негайне зібрання Ради Безпеки ООН. Основною темою обговорення має стати масштабний удар з боку Росії.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував атаку. У черговому своєму зверненні до українців він зазначив, що потрібно працювати над тим, щоб повернути війну назад - до цих покидьків, додому, в Росію.