Обстріл
30.12.2023 18:00

Сьогодні, 30 грудня, російські війська вчинили напад на місто Степногірськ у Запорізькій області. Унаслідок обстрілу загинула людина. Про це повідомив голова Запорізької обласної адміністрації Юрій Малашко через свій канал у Telegram.

За словами Малашка, о 12:10 російські війська здійснили цинічний обстріл житлової зони міста Степногірськ за допомогою ракетно-стрілецької зброї.

"Ця атака відібрала життя 43-річного місцевого жителя. Сьогодні загиблий чоловік святкував свій день народження. Моторошно. В голові не вкладається, як рашистських виродків носить земля. Щирі співчуття рідним та близьким загиблого!", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що кількість жертв внаслідок вчорашнього масованого обстрілу в Запоріжжі зросла, і наразі відомо про 9 загиблих. У Запоріжжі сьогодні оголосили траур.

Нагадаємо, що 29 грудня, російська армія здійснила наймасованіший ракетний удар по Україні. У результаті обстрілів постраждали Київ, Львів, Харків, Запоріжжя, Дніпро, Одеса.

За словами речника Повітряних сил ЗС України Юрія Ігната, окупанти використали майже всі типи ракет, які в них є в наявності. Росія з вечора 28 грудня масовано атакувала Україну дронами-камікадзе, а з ночі проти 29 грудня — ракетами.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден відреагував на масований ракетний удар Росії по Україні. Крім того, Франція рішуче засуджує масовані удари.

Україна та інші 30 держав звернулися із запитом на негайне зібрання Ради Безпеки ООН. Основною темою обговорення має стати масштабний удар з боку Росії.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував атаку. У черговому своєму зверненні до українців він зазначив, що потрібно працювати над тим, щоб повернути війну назад - до цих покидьків, додому, в Росію.