Вибухи
05.01.2024 18:03

Українські розвідники здійсниили рейд в Бєлгородську область Російській Федерації, завдяки чому вдалося завдати ворогові втрат. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони в Telegram.

За повідомленням ГУР, був реалізований комплекс спеціальних заходів для захисту українців, які проживають біля кордону з Росією.

За розвідкою, в російських позиціях в Грайворонському районі Бєлгородської області планувалася перевірка через незадоволення та скарги місцевого особового складу на умови служби.

Перед прибуттям "ревізорів" з Москви окупанти активно проводили інженерні роботи. Бійці ГУР вирішили провести операцію з метою завдання ворогові втрат і погіршення його морально-психологічного стану.

Спецпризначенці замінували єдину дорогу, якою рухалися загарбники, і атакували російський взводний опорний пункт зі стрілецької зброї та мінометів.

Бійцям ГУР вдалося завдати втрат ворогові, але точна кількість ліквідованих та поранених окупантів поки що невідома.

Слід зазначити, що з 30 грудня росіяни повідомляють про обстріли в Бєлгороді та області. Зокрема, з 30 грудня відбувся ракетний удар по військових об'єктах у Бєлгороді. Росіяни стверджують про продовження обстрілів 1 та 2 січня, а також намагаються виправдати їх, повідомляючи про збиті ракети. Увечері 4 січня в Бєлгороді булі нові вибухи, і росіяни у соціальних мережах розповідали про "прильоти" і роботу систем ППО.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський прокоментував найбільш масовану атаку по Україні, яку Росія завдала 29 грудня. У черговому своєму зверненні до українців він зазначив, що потрібно працювати над тим, щоб повернути війну назад - до цих покидьків, додому, в Росію.