Бєлгород прильоти
30.12.2023 14:28

У російському місті Бєлгород зафіксовані "прильоти" по центру міста. Про це пише губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков у Telegram-каналі.

За попередньою інформацією, існують повідомлення про двох загиблих дітей та постраждалих, а також влучання в житловий сектор.

В'ячеслав Гладков пише, що подробиць наразі немає.

Крім того, російський ресурс Mash, також повідомляє про удар в районі торгового центру "Маяк", де традиційно проводяться новорічні заходи.

Наразі немає коментарів від військового керівництва України або інших офіційних осіб щодо даної ситуації.

Зараз у місті ввімкнено сирени ракетної небезпеки.

"Усі мешканці повинні негайно зайти в укриття. Небезпека продовжує існувати", - пише Гладков.

Раніше повідомлялося, що увечері 29 грудня в Бєлгороді та області Російської Федерації сталися вибухи. Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков та місцеві пабліки, повідомили про загиблого та поранених.

Нагадаємо, російські окупанти 29 грудня, завдали найбільшого масованого удару по Україні з початку війни, зафіксувавши понад 150 цілей у повітряному просторі країни. Українським силам протиповітряної оборони вдалося знищити 114 цілей, включаючи ударні безпілотники та крилаті ракети. В результаті ворожого нападу - багато жертв та поранених серед мирного населеня.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден відреагував на масований ракетний удар Росії по Україні. Крім того, Франція рішуче засуджує масовані удари.

Україна та інші 30 держав звернулися із запитом на негайне зібрання Ради Безпеки ООН. Основною темою обговорення має стати масштабний удар з боку Росії.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував атаку. У черговому своєму зверненні до українців він зазначив, що потрібно працювати над тим, щоб повернути війну назад - до цих покидьків, додому, в Росію.