Біженці
12.01.2024 13:40

Чоловіків призовного віку з України, які понад три місяці живуть у Великій Британії, закликали стати на військовий облік. У консульстві України у Лондоні зазначили, що не будуть обмежувати надання послуг українцям призовного віку. Про це повідомили у Telegram консульства.

Зазначається, що у повідомленні дипломати посилаються на вимоги Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів, затвердженого постановою Кабінету міністрів від 30 грудня 2022 року № 1487. Згідно з ним, військовозобовʼязані та резервісти мають:

  • перебувати на військовому обліку у випадку виїзду за кордон на строк понад три місяці;
  • впродовж семи днів з дня прибуття у Британію чоловіки повинні прийти до будь-якої дипломатичної установи України з паспортом та військово-обліковими документами для того, щоб стати на військовий облік.

Інформація про осіб віком від 18 до 65 років, які стають на тимчасовий облік у посольстві, одночасно включає їх до військового обліку. Цей облік стосується призовників, військовозобов'язаних та резервістів й ведеться відповідною установою. У консульстві також наголосили, що законодавством не встановлено обмежень для чоловіків призовного віку, які хочуть скористатися консульськими послугами.

Зазначимо, що Кабінет міністрів України відкликав з Верховної ради свій законопроєкт про мобілізацію.

Разом з тим, Міністерство оборони вже підготувало нову редакцію законопроекту про мобілізацію. Найближчим часом оновлений документ відправлять на погодження Кабінету міністрів. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

Раніше повідомлялося, що військкоми силоміць затягли чоловіка в машину у Харкові.

Зазначимо, що працівники ТЦК приходять з повістками в Епіцентри.

Крім того, ми писали, як ТЦК під дулами автоматів спакував чоловіків в оздоровчому центрі.

Також повідомлялось, що ТЦК провели рейди у спортклубах.

Нагадаємо, що територіальні центри комплектування починають ширше використовувати електронний документообіг.