Карта
15.01.2024 11:59

Сьогодні, 14 січня, в Україні офіційно підтвердили збиття російських літаків А-50 та Іл-22 в Азовському морі.

"Воїни Повітряних Сил Збройних Сил України знищили ворожий літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління противника Іл-22", - написав головнокомандувач ЗСУ Валерія Залужного в Telegram.

Військово-політичний експерт групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко прокоментував: "Разом з А-50 було пошкоджено Іл-22. І фактично це унікальний випадок у світовій історії війн та конфліктів, коли одночасно два літаки такого рівня, такого функціонала знищуються або отримують пошкодження. Це унікальний випадок. Такого ще в історії ніколи не було".

Нагадаємо, у російських пабліках з приводу збиття літаків, сьогодні паніка. Вони писали, що якщо інформація підтвердиться, то це буде чорним днем російської армії.

паніка

Як зазначає у Телеграм-каналі нардеп Олексій Гончаренко, А-50 - російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління. За відкритою інформацією, таких літаків у рф десь менше 10, а вартість кожного приблизно 330 млн доларів.

Раніше у Повітряних силах ЗСУ натякнули на знищення літаків РФ, де повідомили, що це стало своєрідною помстою за обстріл Дніпра, що стався 14 січня 2023 року.