Зеленський
15.01.2024 14:07

У понеділок, 15 січня, президент України Володимир Зеленський прибув із робочим візитом до Швейцарії.

"Прибув до Швейцарії з робочим візитом. Зустрінуся з лідерами країни та візьму участь у Давоському форумі. У Берні проведу переговори з головами обох палат парламенту, керівниками партій і фракцій, пані президенткою Віолою Амхерд", - написав Зеленський у Telegram.

Президент зазначив, що також подякує за принципову підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

"Вірю, що участь Швейцарії у Формулі миру та її відповідний досвід допоможуть наблизити справедливий мир на основі нашого бачення", - зазначив глава держави.

У планах Зеленського - говоритиме про повернення викрадених дітей, санкції та пошук механізмів для використання заморожених російських активів, співпрацю щодо гуманітарного розмінування, фінансової підтримки та відбудови України.

"У Давосі проведу важливі двосторонні зустрічі з представниками ЄС і НАТО, щоб підтримати динаміку нашої євроатлантичної інтеграції, а також із лідерами держав та великих бізнесів, щоб посилити оборонну та економічну стійкість України", - додав президент.

Очікується, що за підсумками перших трьох зустрічей РНБ в Копенгагені (25 червня 2023 року), Джидді (5-6 серпня) та на Мальті (28 жовтня), на четвертій зустрічі в Давосі “будуть представлені результати роботи робочих груп та обговорені наступні кроки”.

Раніше повідомлялося, що Швейцарія майже вдвічі збільшить заплановану зимову допомогу Україні.