Окупанти
16.01.2024 14:22

Американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що існує можливість того, що Росія планує висадку десанту в тилу українських військ, зокрема під Харковом, подібно до сценарію, який реалізувався у Гостомелі на початку широкомасштабного вторгнення. Однак, військовий противник не має достатньої кількості резервів для проведення наступальних операцій, пояснює Центр протидії дезінформації.

Лейтенант Сил оборони та заступник керівника Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко вважає "Гостомельський сценарій" під Харковом малоймовірним, оскільки Збройні сили України розпоряджаються засобами, які ефективно можуть ліквідувати будь-які літаки та гвинтокрила.

Наприклад, операція зі знищення літака А-50 над Азовським морем є яскравим підтвердженням. До цього були й інші збиття російських літаків і гвинтокрилів. Це свідчить про високу готовність українських сил.

Центр протидії дезінформації наголошує, що навіть спроба десантування в Гостомелі у лютому 2022 року була невдалою, а сучасна Україна суттєво посилила систему протиповітряної оборони.

Уточнюється, що російська Інформаційно-психологічна служба може активізувати дезінформаційну кампанію на цю тему, тому слід довіряти лише перевіреним джерелам інформації.

Раніше повідомлялося, що росіяни можуть вже найближчими днями здійснити ракетні удари по Україні. Така загроза є після знищення літаків А-50 та Іл-22.