Зеленський
16.01.2024 15:23

Сьогодні, 16 січня, Президент України Володимир Зеленський, виступає на Всесвітньому економічному форумі у швейцарському Давосі зі спеціальним зверненням.

На WEF приймають участь понад 100 представників урядів з усього світу, всіх основних міжнародних організацій, 1 000 компаній-партнерів Форуму, а також лідерів громадянського суспільства, провідних експертів, сучасну молодь, соціальних підприємців та ЗМІ.

Нагадаємо, у понеділок, 15 січня, президент України Володимир Зеленський прибув із робочим візитом до Швейцарії.

У планах Зеленського - говоритиме про повернення викрадених дітей, санкції та пошук механізмів для використання заморожених російських активів, співпрацю щодо гуманітарного розмінування, фінансової підтримки та відбудови України.

"У Давосі проведу важливі двосторонні зустрічі з представниками ЄС і НАТО, щоб підтримати динаміку нашої євроатлантичної інтеграції, а також із лідерами держав та великих бізнесів, щоб посилити оборонну та економічну стійкість України", - зазначив напередодні президент.

Очікується, що за підсумками перших трьох зустрічей РНБ в Копенгагені (25 червня 2023 року), Джидді (5-6 серпня) та на Мальті (28 жовтня), на четвертій зустрічі в Давосі “будуть представлені результати роботи робочих груп та обговорені наступні кроки”.

54-та щорічна зустріч Всесвітнього економічного форуму буде триватиме до 19 січня.