Протест
17.01.2024 17:45

У російському Башкортостану тисячі людей зібралися біля суду в місті Баймак після того, як місцевого активіста Фаіля Алсинова засудили до чотирьох років колонії за екстремізм. Активіст закликав місцевих не їхати на війну. На протестах також вимагають відставки глави регіону, пише sud.ua.

Зазначається, що влада відключила інтернет і перекрила всі під'їзди до будівлі суду, де виносили вирок активісту, який закликав башкирів, щоб ті не брали участь у війні проти України.

Російський суд засудив активіста до 4 років колонії загального режиму через розпалювання міжнаціональної ворожнечі за фразу “чорний люд”. Повідомляється, що донос на Фаїля Алсинова написав голова Республіки Бошкортостан Радій Хабіров.

Також він вимагав перевірити чоловіка на "дискредитацію армії" і "публічні заклики до екстремізму".

Нагадаємо, в Росії збільшили призовний вік до 30 років.

Раніше повідомлялося, що у Росії, тим, хто не з'явився до військкомату за викликом, заборонять складати іспит на отримання водійських прав.

Також відомо, що в Росії ув'язнених ІЧ-41 у Кемеровській області катували електрошоком та погрожували зґвалтуванням за відмову їхати на війну в Україну.

Зазначимо, що в Москві на акцію протесту вийшли родички мобілізованих із плакатами «Мобілізованим пора додому», «Немає безстрокової мобілізації». Акція тривала 5 хвилин.