Війна в Україні
18.01.2024 08:38

Армія РФ у ніч на 18 січня вкотре атакувала територію Україну ударними безпілотниками типу Shahed. Ключовим напрямком нападу знову стала Хмельниччина.

Про це розповів в ефірі "Ми-Україна" речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук.

"Основним пунктом нову стала Хмельниччина, наскільки я розумію. Маршрут пролягав через північ, в тому числі через територію північної Одещини і далі дрони прямували на Поділля та Хмельниччину. У нас зараз 4.5.0, але розуміємо, що ракетна загроза є постійною. Ворог її постійно підсилює, зокрема і ракетоносіями Чорноморського флоту РФ. Хоча, звичайно, вони тримають їх на відстані, яку вважають для себе відносно безпечною", - гооврить Сергій Братчук.

Вибухи цієї ночі гриміли у Дніпропетровській, Кіровоградській, Сумській, Херсонській та Хмельницькій областях. За даними Дніпропетровської ОВА у небі над Павлоградським районом силами та засобами ППО було ліквідовано чотири "шахеди", таке ж число було збито і над Сумщиною.

Нагадаємо, ліквідація повітряних суден РФ типу А-50 і Іл-22 над Азовським морем вказує на втрату окупантами контролю над цією фронтовою зоною. Росіянам потрібно підготуватися до прийдешнього "пляжного сезону" в Приазов'ї.