Найманці з Малайзії
24.01.2024 14:00

На тимчасово окупованих територіях Донецької області були помічені найманці з Малайзії, яких Росія найняла для участі у воєнних діях проти України, інформує Центр національного спротиву.

У повідомленні ЦНС зауважується, що росіяни продовжують залучати найманців із різних країн світу для реалізації своєї агресивної політики. На окупованих територіях Донецької області виявлено найманців з Малайзії, яких супроводжує перекладач, а також колишніх бійців "вагнерівців". Зараз бойовики перебувають на полігоні.

Центр національного спротиву вказує, що також серед Збройних сил РФ були помічені кубинці, непальці, білоруси, серби та представники інших країн, де офіційно заборонено займатися найманством.

Зазначимо, що минулого року президент Росії Володимир Путін підписав указ, який дозволяє іноземцям, які вступають на службу до російської армії, отримувати громадянство в прискореному порядку.

Центр національного спротиву попереджає, що кожен хто воює у складі зс рф проти України є військовою ціллю. Водночас закликає місцеве населення й надалі повідомляти дані про ворога та місця його накопичення.

Нагадаємо, що Головне управління розвідки України (ГУР) розповіло про успішну операцію знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 у серпні 2023 року.

Раніше повідомлялося, що в Україні підтвердили збиття двох російських літаків.

Також ми писали, що сьогодні, 24 січня, російський військово-транспортний літак Іл-76 впав у Бєлгородській області Росії.