Верховна Рада
26.01.2024 11:31

Глава фракції «СН» Давид Арахамія під час дискусії «2024: сценарії для країни» повідомив, що 17 народних обранців від партії «Слуга народу» збираються скласти мандати народного депутата, передає LB.ua.

Він додав, що у парламенті наближається велика криза через депутатів, які хочуть перестати працювати.

За його словами, нині немає єдності у Верховній Раді. Єдність була півтора роки тому, а нині ситуація в цьому плані ще гірше ніж до повномасштабної війни.

«З парламентом взагалі велика криза наближається, тому що в мене тільки у фракції 17 є заяв на складання мандату. Тобто у нас уже 401 людина в парламенті, ще одну ми точно відпустимо за медичними обставинами – буде 400 людей. 226 (мінімально необхідна кількість для ухвалення рішення – Ред.) з 400 дуже важко збирати, чесно кажучи. В інших фракціях і партіях я теж знаю, що є люди, які хочуть піти. Ми вирішили для себе, що не будемо давати голоси за складання мандатів, тільки якщо медично є дійсно ситуація, а так більше ніяких немає умов, за яким ми будемо голосувати за складання мандатів. Для того, щоб зберегти парламент легітимним», – пояснив він.

Раніше повідомлялося, що народний депутат Марʼяна Безугла заявила про вихід з фракції і партії «Слуга народу».