Навчання
05.02.2024 15:32

У Вінницькій громаді прийняли рішення продовжити дистанційне навчання у школах через зростання захворюваності на грип А, COVID-19 та інші інфекційні хвороби. Про це йдеться у дописі міської ради Вінниці в Telegram.

карантин

Місцева влада говорить про необхідність збереження життя та здоров'я дітей. Департамент освіти міськради зазначив, що триває моніторинг ситуації, але не надав конкретної інформації про термін продовження дистанційного навчання.

Також слід зазначити, що у Київській області школи вирішили закрити на карантин через стрімке збільшення кількості хворих на грип та ГРВІ. Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України повідомив, що за останній час майже на 40% зросла кількість захворілих на грип та ОРВІ в області.

Нагадаємо, що в Україні виявлено 17 штамів коронавірусу, серед яких новий штам під назвою "Дженні".

Основою для захисту проти тяжкого перебігу COVID-19 є курс із трьох щеплень.

Як повідомляється на сайті Міністрества охорони здоров'я, отримання двох доз первинної вакцинації та перше бустерне щеплення, яке вводять через 5 місяців після первинної вакцинації. Усі наступні після третього щеплення називають додатковим бустером. Потребу у додатковому бустерному щепленні визначає лікар з огляду на історію хвороби пацієнта та прийняті рекомендації МОЗ України.

У 2024 щеплення проти COVID-19 залишаються безоплатними для кожного українця. Вакцинуватися можна через запис у свого сімейного лікаря або в пункті щеплень у медзакладах. Інформацію про найближчі пункти вакцинації, їхні адреси та графік роботи можна знайти за посиланням або зателефонувавши до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Ми також писали, , як зробити планову операцію безкоштовно.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.