Дрон
08.02.2024 12:05

Цієї ночі на Вінниччині уламками збитих ворожих БпЛА спричинено пожежу на одному з інфраструктурних об'єктів.

"Вогонь вдалося локалізувати. Вогнеборці завершують роботи з ліквідації. Постраждалих немає. Дякую Силам оборони і усім службам області за оперативність і злагодженість у роботі",- написав начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

Сили оборони півдня України уточнили, що на Вінничині було збито два ворожі дрони.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що «Шахеди» були збиті на Калинівщині. На місці події перебувають Калинівський міський голова та керівники відповідних служб.

"Прохання до жителів Калинівської громади зберігати спокій та не поширювати у соціальних мережах інформації про подію", - йдеться у повідомленні Калинівської міської ради.

Зазначимо, що у ніч на 8 лютого ворог атакував Україну 17-ма ударними БпЛА типу «Shahed-136/131».

Атака

Сили оборони України знищили 11 «шахедів» у межах Миколаївської, Одеської, Вінницької та Дніпропетровської областей.

"На жаль, не вдалося уникнути влучань. Ворог поцілив по цивільній інфраструктурі Одеси. Ударом ворожого безпілотника пошкоджено недобудовану багатоповерхівку, вибито скління. Також зафіксовано пошкодження будівлі навчального закладу - пробитий дах перекриття, вибиті вікна. Люди не ушкоджені. В Миколаєві ворог знов влучив по цивільній інфраструктурі. Пошкоджені житлові будинки, промисловий об'єкт та спортивно-оздоровчий комплекс. Виниклу пожежу оперативно ліквідовано фахівцями ДСНС. Інформації про постраждалих не надходило", - повідомляють Сили оборони півдня України.

Раніше повідомлялося, що РФ використовує комбінацію ракет і "шахедів" щоби завантажити ППО України і поцілити по важливих цілях.