Українські військові в Авдіївці
21.02.2024 11:59

Після виходу сил оборони України з Авдіївки Донецької області частина сусідніх населених пунктів залишається під загрозою захоплення армією країни-агресора Росії.

Про це заступниця прессекретаря міністерства оборони США Сабріна Сінгх повідомила на брифінгу, стенограму якого опубліковано на сайті відомства.

За її словами, вихід українських сил зі зруйнованого міста допоміг зберегти ресурси. У Пентагоні вважають критично важливим відновлення американської військової допомоги Україні.

"Це був стратегічний відхід, який Україна зробила, щоб зберегти артилерію та боєприпаси. Якщо ми не отримаємо додаткового фінансування від Палати представників, ми не зможемо надати ці критично важливі пакети, і Україні доведеться обирати й ухвалювати рішення про те, які міста, які населені пункти вони зможуть утримати. Ми говоримо про це і б'ємо на сполох із жовтня", – сказала Сінгх.

Спікерка міноборони США заявила, що українці "ведуть критичну боротьбу за свої життя і за свою країну". Вона відмовилася прогнозувати, які населені пункти окупанти можуть захопити найближчим часом.

"Є й інші міста під вогнем, під загрозою. Я б спрямувала вас до українців, але впевнена, що вони також не збираються розповідати вам про свої плани бойових дій. Вони абсолютно точно перебувають на передовій, борючись щодня, щоб утримати кожен сантиметр території. Але я не можу говорити про кожне конкретне місто", – додала заступниця прессекретаря Пентагону.

Нагадаємо, армії РФ доведеться взяти оперативну паузу перед відновленням наступальних операцій на Авдіївському напрямку або ж перекинути підкріплення з інших ділянок фронту, щоб не допустити кульмінації операцій під Авдіївкою.