Patriot
28.02.2024 08:58

Росія продовжує бити ракетами по території України. Особливо небезпечними є російські балістичні ракети, тому що збивати їх може єдина система ППО.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат сказав 24 Каналу, що наразі збивати балістичні ракети здатні лише ЗРК Patriot. Хоча є надія, що це можуть робити системи SAMP/T, коли Україна отримає їх у необхідній кількості.

Впливати на роботу всіх типів ракет також можуть засоби РЕБ, які дозволяють ухилити їх від заданого маршруту. Проте ракети можуть впасти в якомусь іншому місці, наприклад, в полі.

Якщо на початку повномасштабного вторгнення партнери надали Україні системи ППО, які допомогли частково закрити наше небо, то зараз постачання цих засобів уповільнилось. Причин цього декілька.

«Ми завжди демонструємо наслідки російських атак, злочини, які вчиняє ворог. На всіх рівнях працює військово-політичне керівництво задля того, щоб прискорити постачання систем ППО Україні. Також до цього долучається наша дипломатія, українська діаспора. Водночас людям треба більше виходити на вулиці за кордоном на підтримку України», - вважає речник командування ПС ЗСУ.

Крім того, у світі немає достатньої кількості засобів ППО, щоб одразу віддати Україні. Кожна держава дбає насамперед про свою безпеку. Ніхто, на думку Ігната, не зніме своє ППО з бойового чергування і не віддасть Україні, хоча їхні країни не перебувають у стані війни.

"Нам потрібно в ідеалі кілька десятків батарей Patriot, щоб перекрити північ та південний схід від російської авіації – це сила, що стримує. А також захистити Україну від балістики", – сказав Юрій Ігнат.

Нагадаємо, російські окупанти розробили для колаборантів план явки на виборах президента РФ. Всі керівники "навчальних закладів" та інших фейкових структур на окупованих територіях мають привести людей на "виборчі дільниці".