Игрушка
01.03.2024 13:21

Україна повернула ще п'ятьох дітей з тимчасово окупованих територій. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

«Ще двоє дівчаток і троє хлопчиків вдалося вивезти з тимчасово окупованих територій. Серед них — одна дитина-сирота. Вік дітей від 4 до 16 років», — йдеться у повідомленні.

Наразі дорослі та малі перебувають у безпечному місці. З ними працюють лікарі та психологи.

Прокудін додав, що від початку року вже вдалося повернути 25 дітей із Херсонщини.

Крім того, він повідомив, що на тимчасово окупованих територіях триває цирк, який росіяни називають “вибори путіна”.

"Роблять усе поспіхом, навіть не намагаючись придати цьому фейковому дійству якоїсь серйозності. Людей змушують “голосувати” у підʼїздах або на вулиці. При цьому, “кинути бюлетень” можна й за родича та навіть сусіда. Спочатку окупанти заявляли, що “голосувати” зможуть лише ті, хто взяв російський паспорт. Тепер же – пропонують це й людям, які мають лише український паспорт. Це небачений абсурд, коли у “виборах” можуть взяти участь громадяни іншої країни", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти розробили для колаборантів план явки на виборах президента РФ. Всі керівники "навчальних закладів" та інших фейкових структур на окупованих територіях мають привести людей на "виборчі дільниці".