Трансплантація
04.03.2024 14:50

В Україні пацієнти після трансплантації можуть отримати імуносупресанти безоплатно або з частковою доплатою за програмою реімбурсації, повідомляє прес-служба Національної служби здоров'я України.

Імуносупресанти необхідні для осіб у посттрансплантаційному періоді. Пацієнти можуть отримати ці препарати безоплатно або з частковою доплатою за програмою реімбурсації.

Як отримати необхідні ліки

Якщо пацієнт перебуває в стаціонарі після трансплантації, то через три місяці після трансплантації він проходить планове обстеження, і трансплант-координатор створює план лікування та е-рецепт на ліки.

Якщо пацієнт потребує зміни курсу лікування, то він здає аналізи, і координатор або підбирає нову медикаментозну терапію, або виписує новий е-рецепт за існуючими призначеннями.

Якщо пацієнту проведено трансплантацію за кордоном, то він із відповідними документами звертається в трансплантаційний центр.

Якщо ж пацієнт уже має підібрану терапію, то на основі плану лікування координатор повторно випише е-рецепт.

Імуносупресивні препарати за е-рецептом можна отримати в будь-якій аптеці, що має договір із НСЗУ.

Раніше Міністерство охорони здоров’я розповіло українцям про засоби підтримки ментального здоров'я.

Нагадаємо, українцям повідомили, як зробити планову операцію безкоштовно.

Також ми писали, що на 2024 рік бюджетом передбачено 750 мільйонів гривень для пілотного проєкту МОЗ щодо безоплатного зубопротезування для ветеранів та учасників бойових дій.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.