Поїздка
08.03.2024 16:02

Через погіршення ситуації всередині Росії та свавільні арешти, Німеччина "наполегливо" закликає своїх громадян не їхати до цієї країни, передає Tagesschau.

Так, Міністерстві закордонних справ Німеччини зазначили, що зміна була внесена "через продовження погіршення ситуації, включаючи збільшення кількості свавільних арештів". У повідомленні міністерства йдеться про те, що існує реальний ризик арештів громадян Німеччини та людей з подвійним громадянством.

"У зв'язку з несанкціонованими мітингами і демонстраціями по всій країні можуть відбуватися масові, часом насильницькі дії силовиків", - йдеться у повідомленні.

Раніше МЗС Німеччини теж рекомендувало не їздити до Росії, але тепер посилило рекомендації. На початку повномасштабного вторгнення було попередження про в'їзд до прикордонних з Україною областей РФ - Бєлгородської, Курської, Брянської, Воронезької, Ростовської та Краснодарського краю.

Нагадаємо, через кілька днів після похорону російського опозиціонера Олексія Навального правоохоронні органи почали переслідувати їхніх учасників, а також тих, хто виходив на акції пам'яті політика у Москві.

Нагадаємо, 16 лютого, російський опозиційний політик Олексій Навальний помер у колонії.

Раніше повідомлялося, що російський політик Михайло Ходорковський заявив, що диктатор РФ Володимир Путін несе особисту відповідальність за смерть опозиціонера Олексія Навального.

Президент Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцом зазначив, що очевидно політик був убитий російським диктатором Володимиром Путіним, як і тисячі інших закатованих.

Спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін у свою чергу заявив, що у смерті Навального винні Вашингтон та Брюссель.