Українські військові
08.03.2024 09:19

Збройні сили України на фронті успішно контратакували поблизу Бердичів на північний захід від Авдіївки. Сили оборони витіснили російські війська з невказаних позицій.

Російські війська нещодавно просунулися на північних околицях Синьківки на північний схід від Куп'янська, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

У Луганській області окупанти нещодавно дещо просунулися на північний схід від Куп'янська на тлі позиційних боїв. 7 березня вони точилися на лінії Куп'янськ-Сватово-Кремінна.

Позиційні бої також тривали: на південний схід від Куп'янська в районі Табаївки; на захід від Кремінної в районі Тернів та Ямполівки; на південь від Кремінної в районі Білогорівки.

Карти боїв

ЗСУ просунулися в районі Богданівки (на північний захід від Бахмута), хоча ISW не спостерігала візуального підтвердження недавніх успіхів України у цьому районі. 7 березня у районі Бахмута тривали позиційні бої.

Позиційні бої на передовій на Донбасі тривали: на захід від Бахмута у районі Іванівського; на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки; на південь від Бахмута в районі Південного та Нью-Йорка. 7 березня у районі Авдіївки також тривали позиційні бої.

Російські блогери стверджували, що українські війська успішно контратакували поблизу Бердичів (на північний захід від Авдіївки) і витіснили російські війська з невказаних позицій, хоча ISW не спостерігала візуального підтвердження цього твердження.

Позиційні бої тривали: на північний захід від Авдіївки в районі Степового та Бердичів; на захід від Авдіївки в районі Тоненького та Орлівки; на південний захід від Авдіївки в районі Первомайського та Невельського.

Російські війська особливо концентрують свої наступальні операції у напрямку Тоненького. Нещодавно окупанти просунулися на захід і південний захід від Донецька.

Відео з геолокацією, опубліковане 6 березня, показує, що російські війська нещодавно просунулися у південній частині Георгіївки (на захід від Донецька) та у південно-західній частині Новомихайлівки (на південний захід від Донецька).

Позиційні бої тривали на захід від Донецька у районі Побєди та Красногорівки. Також 7 березня відбулися позиційні бої у районі Водяного (на схід від Великої Новосілки) у західній частині Донецької області.

На півдні позиційні бої тривали на заході Запорізької області 7 березня. Водночас підтверджених змін на лінії фронту у цьому районі не було.

Українські та російські джерела заявили, що позиційні бої тривали поблизу Роботиного та Вербового. На Херсонщині ЗСУ утримують позиції у районі дач біля Антонівського мосту. 7 березня на лівому березі Херсонської області в районі Кринок тривали позиційні бої.

Нагадаємо, застосувавши реактивні системи залпового вогню, окупанти завдали ударів по Куп’янську. Є загиблі та поранені, серед постраждалих – дитина.