У рф
14.03.2024 12:13

У Бєлгородській області РФ паніка населення. РДК анонсували звільнення Білгородської та Курської областей. У Росії лунають вибухи, мешканців Білгородської та Курської областей просять терміново евакуюватися чи сховатися у безпечному місці.

Тим часом російська влада блокує евакуацію цивільних у Бєлгородській області. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела в українській розвідці.

Зазначається, що влада блокує евакуацію населення у Бєлгородській області. Силовики оточили залізничний вокзал, зростає паніка серед жителів. Є перехоплення розмови місцевих жителів з напрямку населеного пункту Шебекіно Бєлгородської області.

"Карачанського обстріляли і таксистів обстріляли, не знаю, як наші їхатимуть. Так, залізничний вокзал уже оточили, все, вже нікого не пускають ні туди, ні назад, я не знаю, пи***ць якийсь. Нехай вони біля Прохорівки сходять", - сказала місцева мешканка.

Раніше було опубліковано спільну заяву Легіону "Свобода Росії", Російського добровольчого корпусу та Сибірського батальйону:

"Ми звертаємось до наших співгромадян: жителів міста Білгород, чиновників Білгородської адміністрації та всіх тих, хто нас чує.
Путінські вбивці завдають масованих ударів по мирним українським містам, виставляючи свої позиції між вашими будинками, школами ваших дітей та держустановами. Щодня десятки простих невинних людей (переважно жінок та дітей) гинуть від обстрілів із Білгорода. Обстріл України з території Білгорода має зупинитися!

У зв'язку з цим, ми змушені завдати вогневої поразки з військових позицій, які розміщені в містах Білгород і Курськ.

Щоб уникнути жертв серед цивільного населення, ми закликаємо всіх негайно залишити міста.

Місцева влада ми закликаємо зберігати людські життя та розпочати евакуацію з міст Курщини та Білгородщини”.

Нагадаємо, " марш на Москву " - це кінцева мета російських добровольців.