ЛСР
14.03.2024 13:39

Російські добровольці, які влаштували прорив кордону 12 березня, звернулися до солдатів та офіцерів регулярної армії РФ. РДК пропонує російським військовим здатися та зберегти своє життя.


"Російські солдати та офіцери! У російській армії зараз робити нічого - тільки вмирати. Раніше у вас був непростий вибір піти і згинути в "м'ясному штурмі" або спробувати перейти лінію фронту мінними полями, щоб зберегти собі життя. Зараз все стало набагато простіше. Ми, легіонери, самі прийшли до вас. Вам просто достатньо вийти до нас без зброї та з піднятими руками", - йдеться у заяві Легіона "Свобода Росії" у Телеграм.

Добровольці нагадали, що не борються з тими, хто рятується від путінського режиму і не вбиває безневинних.

"Ви можете здатися в полон, зберегти собі життя. А якщо у вас залишилася совість і військова честь, то ви можете стати поруч із нами та разом з нами поборотися за світле майбутнє для нашої батьківщини", - констатували у "Легіоні".

Нагадаємо, 12 березня, легіон "Свобода Росії", РДК та "Сибірський батальйон" зайшли до Курської та Бєлгородської області РФ у рамках спільної операції. Зокрема, у Бєлгородській області, прорвавшись на танках, просуваються за кількома напрямками.

Представник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Андрій Юсов прокоментував цю подію та зазначив, що російські добровольці, які прорвали кордон, діють автономно. Вони як громадяни Росії мають на це повне право.

Було опубліковано спільну заяву Легіону "Свобода Росії", Російського добровольчого корпусу та Сибірського батальйону:

"Ми звертаємось до наших співгромадян: жителів міста Білгород, чиновників Білгородської адміністрації та всіх тих, хто нас чує.
Путінські вбивці завдають масованих ударів по мирним українським містам, виставляючи свої позиції між вашими будинками, школами ваших дітей та держустановами. Щодня десятки простих невинних людей (переважно жінок та дітей) гинуть від обстрілів із Білгорода. Обстріл України з території Білгорода має зупинитися!

У зв'язку з цим, ми змушені завдати вогневої поразки з військових позицій, які розміщені в містах Білгород і Курськ.

Щоб уникнути жертв серед цивільного населення, ми закликаємо всіх негайно залишити міста.

Місцева влада ми закликаємо зберігати людські життя та розпочати евакуацію з міст Курщини та Білгородщини”.

Нагадаємо, " марш на Москву " - це кінцева мета російських добровольців.