Лорак
15.03.2024 17:46

Зрадниця України співачка Ані Лорак давно працює та проживає в Росії. Після початку вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, вона залишилася у РФ, продовжуючи заробляти там гроші, незважаючи на те, що її рідні та близькі перебувають під обстрілами в Україні, пише sud.ua.

За даними росЗМІ, нещодавно з'явилася інформація про те, що Лорак подала заяву на отримання російського громадянства. За даними російських ЗМІ, про це повідомили особи, близькі до співачки.

«Кароліна Куєк (справжнє ім'я артистки - ред.) подала заяву на отримання громадянства Росії ще в лютому», - йдеться в повідомленні.

Сама артистка поки не коментувала цю інформацію.

Як пише РБК-Україна, Кароліна Мирославівна Куєк, більш відома як Ані Лорак, народилась 27 вересня 1978 року в місті Кіцмань Чернівецької області.

Отримавши визнання серед українців, зірка подалась шукати кращої долі в Росії.

З початком російсько-української війни у 2014 році не переривала зв'язків із російським шоу-бізнесом, за що неодноразово піддавалась критиці.

У 2016 році депутат Віталій Мілонов запропонував виконавиці допомогу в отриманні громадянства РФ, однак тоді вона відмовилась і заявила, що змінювати громадянство не збирається.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну в лютому 2022 року, Лорак не засудила дії країни-агресора, в якій проживала та працювала.

Тоді українські артисти засудили її "позицію", а комітет Верховної Ради з питань інформаційної політики звернувся до президента із проханням позбавити співачку звання "Народний артист України".

У жовтні 2022 року проти Кароліни було запроваджено санкції РНБО.

Раніше повідомлялося, що колишню українську спортсменку, яка підтримує ворога та збирає кошти для його армії, будуть судити.