ЗСУ
19.03.2024 14:45

Учасники бойових дій в Україні мають право на 75% знижку плати за житлово-комунальні послуги в межах встановлених норм споживання.

Як повідомляє Кабінет міністрів України, для того, щоб скористатися пільгами, необхідно подати відповідну заяву та документи. Зробити це можна особисто, поштою або онлайн.

ПільгиПільгиПільгиПільги

Нагадаємо, фахівці Мінветеранів розробили для наших Захисників і Захисниць інструкцію отримання статусу учасника бойових дій (УБД).

Раніше повідомлялося, як отримати статус члена сім’ї загиблого Захисника чи Захисниці України.

Також повідомлялося, що Міністерство соціальної політики України пропонує експериментальний проект щодо надання субсидії на оплату оренди житлового приміщення. Субсидії надаватимуться внутрішньо переміщеним особам або особам, у яких житлове приміщення знищене або пошкоджене (до ступеня непридатного для проживання).

Зазначимо, що у 2024 році Уряд України збільшив розміри і тривалість виплати компенсацій роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, які стали жертвами воєнних дій в країні.

Додамо, що з 1 березня 2024 року допомогу переселенцям в Україні призначають за новими правилами. Виплати можуть продовжити після подання заяви та за певних умов. Проте найбільш уразливі категорії ВПО й надалі отримують грошову допомогу без додаткового звернення до органів соцзахисту.