Дональд Трамп
27.03.2024 13:02

Суддя округу Манхеттен міста Нью-Йорк Хуан Мерчан призначив на 15 квітня дату початку кримінального судового процесу над експрезидентом США Дональдом Трампом справі про підкуп порнозірки за мовчання під час виборів 2016 року, передає «АР».

Кримінальна справа щодо Трампа, про яку йдеться, стане першою, яка перейде на етап розгляду по суті. Поза залою суду Трамп поскаржився на рішення, охарактеризувавши справу як акт «втручання у вибори» в розпал своєї президентської кампанії.

«Це справа, яку можна було порушити три з половиною роки тому. А тепер вони сваряться днями, бо хочуть спробувати зробити це під час виборів. Це втручання у вибори. Це все. Втручання у вибори, і це ганьба», – сказав експрезидент.

Напомним, ряд европейских дипломатов и должностных лиц заявили об обеспокоенности тем, что Дональд Трамп может вернуться в Белый дом. У Трампа пытались разузнать о его намерениях в отношении НАТО, но не добились успеха.

Конгресс США принял одно из важнейших решений. Одобрен закон, который запрещает президентам США выходить из НАТО без одобрения Сената или Конгресса.