Українські переселенці
26.03.2024 11:19

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомило про роботу «Гарячої лінії 1548». Ця лінія приймає звернення від українців і надає допомогу при рішенні кризових ситуацій.

Тут можна отримати допомогу щодо оформлення статусу внутрішньо переміщених осіб, отримання виплат для них і сімей військовополонених, а також отримати відповіді на інші питання.

Заступник міністра з питань реінтеграції Анатолій Стельмах заявив, що основне завдання гарячої лінії - надати допомогу внутрішньо переміщеним особам. Це комунікаційний майданчик для спілкування органів влади та українців, які перебувають на тимчасово окупованій території або покинули її.

«Це можуть бути психологічні питання. Питання про те, як можна евакуюватися з тимчасово окупованих територій України. Це може бути питання оформлення статусу та виплат для внутрішньо переміщених осіб. А також питання виплат сім’ям військовополоненим», - розповів Андрій Терещонок, начальник відділу «Гарячої лінії 1548».

Лінія працює цілодобово, 24/7, і можна зв'язатися з операторами за номером 1548 або через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber за номером (096) 078-84-33.

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики України пропонує експериментальний проект щодо надання субсидії на оплату оренди житлового приміщення. Субсидії надаватимуться внутрішньо переміщеним особам або особам, у яких житлове приміщення знищене або пошкоджене.