Атака на Харків
27.03.2024 10:58

Сили оборони України готові відбити всі атаки, які російські війська можуть здійснити на Харків.

Так в ефірі Радіо Свобода міський голова Харкова Ігор Терехов відреагував на інформацію російських видань про можливий наступ на Харків.

"Що стосується планів Путіна, то вони ж ніяк не змінилися від початку війни. Він хоче захопити всю Україну, не тільки Харків чи інші міста, а всю Україну. Не важливо, чого хочуть росіяни, важливо, як ми цьому будемо протидіяти і як ми протидіємо. Тому ми віримо в наші ЗСУ, допомагаємо всім нашим військовим і обов'язково відіб’ємо всі атаки, які можуть бути на різних напрямках. Ми обов'язково переможемо і обов’язково відстоїмо наше місто", – зазначив Терехов.

На запитання про можливу евакуацію жителів міста і за яких обставин вона може відбуватися, міський голова наголосив, що "наразі про це мови немає".

"Не нагнітаймо цю ситуацію. Я дуже хочу, щоб ситуація не нагніталася у Харкові, а навпаки люди були впевнені в тому, що ми все робимо правильно, і в тому, що буде працювати все те, що не працювало досі, бо була розтрощена енергетична система. Що стосується евакуації, так, з певних частин Харківської області, там, де ведуться активні бойові дії, там є евакуація. Це не стосується міста Харкова", – відповів Терехов.

Нагадаємо, через російську ракетну та дронову атаку 22 березня в Україні цього літа може виникнути дефіцит електроенергії, оскільки пошкоджень зазнали велика кількість об’єктів генерації.